Skip to content Skip to footer

Името, което са ми дали родителите ми, е Маргарита, но преди години в планината един хижар ме нарече Марта, за да съкрати дългото ми име. Не зная защо и как всички от нашата планинска група започнаха да ме наричат така, може би защото беше кратко, а може би защото звучеше пролетно и свежо. От тогава Марта стана мой планински прякор, който по- късно започнах да използвам и като литературен псевдоним. Коя съм аз: по професия- юрист, по призвание- творец, според астрологията- Телец, а според нумерологията- пътешественик.

В детската и младежката си възраст се изявявах като поетеса, но музата ми се изгуби някъде сред юридическите норми и много рядко напомня за себе си, затова започнах да пиша пътеписи, с които да „чеша литературната си краста“. Предпочитам да наричам себе си автор на пътеписи, а не травъл блогър, както е модерно днес.

Страстта ми към пътешествия е отколешна и дори бих казала наследствена. Заразих с нея своя съпруг, а след това и сина си. Пътешествията си в Европа организираме сами, аз и моето семейство, а извън Европа обикновено ползваме услугите на проверени или препоръчани туроператори. Рубриката „пътеводител“ е нова в сайта. В нея можете да прочетете някои от нашите програми за самоорганизирани пътувания, както и полезни съвети, основани само на собствения ни опит.

Моят екип

Дилиян

моят съпруг и неизменен спътник в живота и в пътешествията, изпълняващ функциите на съорганизатор, фотограф, шофьор и шаман.

Антоанета

моята майка, от която съм наследила любовта към пътуването и литературата, чест участник в пътешествията ни, а в сайта- редактор.

Атанас

наш приятел и спътник, споделящ любовта ни към планините и пътешествията, и безспорно най- самоотверженият фотограф.

Георги

нашият син, закърмен с любов към пътешествията, и редовен участник в много от тях, изпълняващ функциите на фотограф и преводач.

Моите постижения

0
Посетени страни
0
Дни в пътешествия
0
Снимки
0
Нови приятели

Форма за контакт